32. Llentiscle

Llentiscle, flora, turia, quart de poblet, ruta de l'aigua, parc fluvial

Nom comú: Llentiscle (Lentisco)

Nom botànicPistacia lentiscus

Tipus: Arbust ornamental

Característiques.  

Origen: Zona mediterrània

Fulla: Perenne

Flor / Fruit: Flor molt xicoteta, de color groguenc a vermell fosc que forma grups espesos; fruit molt aromàtic, vermell i després negre

Altura:   1 – 4 metres 

Mes de floració: febrer – maig 

Reg: poc reg

Descripció. Arbust que pot créixer fins a convertir-se en un arbre xicotet, les seues fulles són molt característiques compostes amb folíols coriacis i tota la planta desprén una aroma resinosa. Les nombroses branques tenen color vermellós en la seua joventut i grisa després. Les flors es presenten en forma de panícules denses de fins a 10 flors. El fruit és una xicoteta drupa globosa, primer verdós, després vermell i en madurar es torna negre. La llavor és de color marró i té forma similar a la del fruit, encara que és més aplatada que aquest. El llentiscle creix en matolls assolellats i en boscos oberts. És una espècie que sovint creix sense l’ajuda de ningú i ho fa en qualsevol sòl. S’adapta a entorns calcaris, sòls pobres i secs.

Curiositats.

  • La seua principal utilitat és l’extracció del màstic, una resina aromàtica usada per a elaborar vernissos, ciments dentaris, i fins i tot xiclets per enfortir les genives i perfumar l’alé.
  • En medicina popular s’usen les seues fulles i tiges per tenir propietats astringents.

Deja un comentario