13 Aqüeducte Els Arcs

El acueducto se encuentra en el barranco del Salt de l’Aigua, en el término municipal de Manises. Las investigaciones arqueológicas realizadas hasta el momento señalan su origen de época romana.

Su construcción permitía superar la barrera Aqueducte Els Arcsdel barranco y así poder pasar el agua de la acequia de Quart, que viene del azud del río Turia, a las poblaciones vecinas de la huerta. Tiene un total de 28 arcos de diferentes tipologías, dispuestos entre grandes pilares. Encima se ha vuelto a construir de nuevo la acequia que conduce el agua, de obra de hormigón, con una barandilla de hierro.

A lo largo del tiempo ha habido diferentes intervenciones en el acueducto con el fin de conservarlo, remodelarlo o simplemente limpiarlo. Su estado de conservación actual es malo.

_______________________________________________________________

L’aqüeducte es troba en el barranc del Salt de l’Aigua, en el terme municipal de Manises. Les recerques arqueològiques realitzades fins al moment assenyalen el seu origen d’època romana.

La seva construcció permetia superar la Els Arcsbarrera del barranc i així poder passar l’aigua de la sèquia de Quart, que ve de l’assut del riu Túria, a les poblacions veïnes de l’horta. Té un total de 28 arcs de diferents tipologies, disposats entre grans pilars. Damunt s’ha tornat a construir de nou la sèquia que condueix l’aigua, d’obra de formigó, amb una barana de ferro.

Al llarg del temps hi ha hagut diferents intervencions en l’aqüeducte amb la finalitat de conservar-ho, remodelar-ho o simplement netejar-ho. El seu estat de conservació actual és dolent.

_______________________________________________________________

The Acueducto Els Arcs (Els Arcs Aqueduct) is located in Salt de l’Aigua, Manises. Archaeological research dates it back to Roman times.
Its construction allowed overcoming the canyon barrier, so it was possible to pass the water from ditch Quart, coming from the weir of the Turia river, to the nearby municipalities. It has a total of 28 different types of arches arranged between pillars. A new ditch has been built above the aqueduct.

Throughout time there have been different interventions in the aqueduct in order to preserve it, remodel it or just clean it. Its current condition is poor.

Deja un comentario