4. Carnera

acanto, acanthus mollis, ruta de l'aigua, Quart de Poblet

Nom comúCarnera (Acanto)

Nom botànicAcanthus mollis

TipusPlanta vivaç

Característiques.  

Origen: zona mediterrània i nord d’Àfrica

Fulla: Perenne

Flor: Espigues amb flors blanques i rams púrpures

Altura: 1 metre

Mes de floraciójuny – agost

Reg: reg moderat 

Descripció. Planta perenne que arriba aproximadament el metre d’altura i suporta temperatures de -10ºC. La carnera ha d’utilitzar-se amb precaució, ja que es convertix fàcilment en una plaga. Les seues fulles són grans i molt amples en forma de roseta, profundament lobulades i de color verd fosc. La seua floració dóna lloc a espigues florals amb flors blanques i rams púrpures que en madurar s’assequen i originen estructures punxants. Necessita llocs ombrívols; no és exigent en sòls, però creix millor en ambients humits i profunds amb matèria orgànica.

Curiositats.

  • És una planta molt emprada des d’antiguament, es poden trobar en qualsevol construcció religiosa, fins i tot s’utilitza en la decoració de construccions antigues.
  • En la medicina natural s’empra com a remei per a diferents inflamacions.
  • S’utilitza en jardins com a planta seca i en tests per a la decoració de patis.

Deja un comentario